Yoga

Yoga er noget, stortset alle kan være med til.
Det handler ikke om, hvor langt man kan komme i et stræk, men derimod at man mærker strækket. Læs nedenfor hvad yoga kan gøre for dig:

Du får trænet alle muskler
Med Yoga får du hele kroppen arbejdet igennem. Du får styrket dine ben, balder, kernemuskler omkring taljen, skuldre og arme. Også små muskler du aldrig får fat i ved eksempelvis løb eller spinning kommer på arbejde i yoga.

Kroppen føles mere fri
Når du dyrker yoga, er det et faktum, at du ret hurtigt vil mærke, at du bliver mere smidig. Og det gælder uanset hvor stiv du synes, du er i kroppen. Derudover viser undersøgelser, at smidighed forebygger alvorlige rygproblemer som f.eks. diskosprolaps. En sidegevinst ved yoga er at det giver en skøn følelse af frihed og velvære at få løsnet op i kroppen.

Modpol til "computerkrop"
Listen over de skavanker, du kan få af at sidde foran computeren er lang. Din krop er slet ikke skabt til at sidde foroverbøjet eller lave de samme monotone begvægelser dag efter dag. Med yoga får du styrket din holdningsmuskler, så du vil opleve færre smerter og spændinger, også når du sidder bag skrivebordet.

Styrk din koncentration
Nogle gange er der bare meget "støj på linjen", og det kan være rigtig svært at koncentrere sig. Også her kan yoga være en hjælpende hånd. De fleste yogaøvelser kræver nemlig, at du fokuserer din opmærksomhed, og derigennem vil du træne din evne til at koncentrere dig.

Sundere krop
Vi ved alle godt, at træning er sundt. Men yoga har den bonus, at du kan blive bedre til at træffe sunde valg. Den øgede kropsbevidsthed hjælper dit til at høre kroppens signaler, og dermed kan du i højere grad mærke, hvad din krop har brug for. Får din krop det bedre efter en pose slik eller en håndfuld nødder?

Bliv mere tilfreds med dig selv
Yoga og indre ro er "det nye sort". Men helt tilbage til yogaens oprindelse - for flere tusind år siden - handlede yoga om evnen til at have det, som du rent faktisk har det. I dag er der en tydelig tendens til at sløre, hvordan vi egentlig har det i vores stræben efter at være den perfekte forælder, have en super karriere, at være en god ven/veninde og partner, kollega og medarbejder. 
Yoga hjælper dig til  at lære at acceptere det, der er.
Yoga  er  en  måde  at  fordybe  sig  på, så du kan blive mere nærværende i den måde du lever dit liv på.  

 

Yoga er også godt som "hjemmearbejde" efter massage.

"Ro i kroppen giver ro i tankerne, og ro i tankerne giver ro i kroppen"