Kranio Sakral Terapi

Kranio Sakral Systemet består af kraniet, rygsøjlen og korsbenet samt centralnervesystemet. Det omfatter hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne og hjernevæsken, der pumpes rundt uden om hjernen. Denne pumpebevægelse kaldes KST-rytmen. Den blev opdaget i 1920'erne, og behandlingsformen er i dag en del af lægestudiet i USA.

Kranio Sakral Terapi er en meget blid, men også dybtgående manuel behandlingsform. Ved hjælp af meget blide tryk kan kroppen ofte selv rette ubalancer.

Behandligsformen er yderst velegnet til at sænke kroppens stressniveau og er derfor særdeles velegnet til helt eller delvist at fjerne bl.a.

depression og bekymringer, stress, anspændthed og irritabilitet, koncentrationsbesvær, indlæringsproblemer, hovedpine, migræne, fordøjelsesbesvær og mavesår, søvnløshed, smerter i ryg, nakke og lænd.

Livet igennem slår vi os, sidder forkert, er udsat for ulykker og opbygger dårlige vaner, der belaster kroppen og giver smertefulde spændinger. Når vi slår os, gør det ondt. Ydermere forskrækkes kroppen og spændes op. Membranerne i kraniet trækker sig sammen og begrænser den bevægelighed, der er helt afgørende for hjernens funktioner. Operationer og medicin er også med til at gøre membranerne stive og ubevægelige.

Kranio Sakral Terapi børn varighed 30 min.

Kranio Sakral Terapi voksne varighed 60 min.

Kranio Sakral Terapi slapper centralnervesystemet godt og effektivt af.

Som supplememt og ikke mindst efterfølgende hjælp til selvhjælp kan mindfulness og/eller yoga være godt, da man kan arbejde videre med disse teknikker hjemme.

"Ro i tankerne giver ro i kroppen, og ro i kroppen giver ro i tankerne"